Over mij

Ik ben Taco Nas en in 2021 heb ik Studio Nas tuinontwerp opgericht. Ik heb hiermee mijn passie voor ontwerpen gecombineerd met mijn liefde voor de natuur. 

Taco Nas
Taco-Nas-close-zw-1

Na meer dan 20 jaar als Art director bij diverse reclamebureau's te hebben gewerkt, ben ik zelfstandig tuinontwerper geworden. Ik wilde graag wat dichter bij de mensen staan en dingen creëren waar ik je oprecht blij mee kan maken.

Ik heb de opleiding Tuinarchitectuur aan de OntwerpAcademie gevolgd. Hier ligt de nadruk op het conceptueel inrichten van een ruimte. Je denkt na over de diepere betekenis die een ruimte moet krijgen in plaats van alleen naar de functie te kijken. Dit leidt vaak tot verrassende, creatievere invalshoeken en een krachtiger ontwerp.

regenton
recycle stenen muurtje

De stad groener en daardoor leefbaarder maken. Dat zie ik een beetje als mijn missie. Door te beginnen bij onze eigen tuin leveren we hier al een bijdrage aan, hoe klein die ook is. 

We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Zowel langdurige droge als hele natte periodes komen steeds vaker voor. Aan de ene kant moeten we dus zorgen voor meer verkoeling en aan de andere kant moet een teveel aan water op een goede manier weg kunnen stromen.

Ik geloof erin dat we op een relatief eenvoudige manier onze bijdrage kunnen leveren. 'Tegel eruit, plant erin', zoals het motto al luidt. Daarnaast pleit ik ook voor het gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen en hergebruik van oude materialen. 

Mijn diensten.

Tuinontwerp
Vanuit mijn studio in Tilburg ontwerp ik tuinen voor liefhebbers van het buitenleven. Ik wil mensen blij maken met een eigen plekje waar je even tot rust kan komen. Even weg van de hectiek van de dag en genieten van het groen om je heen. De tuin is ook een plek om lekker te eten met vrienden, een plek voor de kinderen om te spelen of om een tof feestje te geven. Wat de invulling ook moet worden, ik probeer altijd een tuin te creëren waar jij je het fijnst voelt.

Beplantingsplan
Het kan zijn dat je tevreden bent met de indeling van je tuin zoals deze is, maar dat er alleen nieuwe beplanting nodig is. Door alle factoren die meespelen bij het maken van een goed beplantingsplan - grondsoort, lichtval, welke plant past bij welke, wat wordt de uitstraling, hoe groen zijn je vingers - kan dit al snel een puzzel worden. Ik help je hier graag bij! 


ezelsoor Stachys Monieri 'Hummelo'
beplantingsplan-1